Summerer du på rette siden?

265

Jeg ønsker å dele en liten historie jeg har hørt med dere. For meg høres dette både fornuftig og riktig ut, og jeg skal faktisk forsøke ut dette rådet selv.


I min pure ungdom var jeg en som viste og kunne alt, trodde jeg.
Jeg hadde lav eller ingen terskel for å se andre, og var snar til å le, dømme og fordømme.
Jeg så veldig fort og lett alle andres negative sider. Dette til min fars store fortvilelse. Min far tok meg derfor til side, og ville forsøke å rettlede meg, og om mulig korrigere meg, ved å få meg til å sette meg dypere inn i egen væremåte, utsagn og hvordan jeg kunne – og ble oppfattet av andre.

Faren sa du summerer på feil side jenta mi. Faren prøvde å appellere til min store interesse og gode matematikk kunnskaper for å lettere få meg til å forstå. Om et menneske du kanskje ikke liker eller ikke kjenner så godt, verken historien til – eller vet mye om, så må du trå varsomt. Ved å bruke tallene 1-10 som et kortfattet system.

Har et menneske ifølge deg 9 feil, og den 1 tingen/egenskapen som du synes er bra, skal du konsentrere tankene dine og utsagnene dine kun til å gjelde den ene positive tingen.
Ved å kun ha lov å tenke og snakke om den ene positive tingen/egenskapene vil dette gjøre noe med deg, og du vil plutselig få andre tanker og andre opplevelser rundt dette menneske som gjør at du plutselig begynner å se enda en positiv ting.

Ved at en praktiserer dette over litt tid, så vil du se regnestykket har endret seg kanskje til 7-1 osv. Ved at en endrer sin tankemåte i forhold til hvordan man ser andre, kan en også si at en lære seg å fremelske de beste sidene og egenskapene, i et annet menneske. I tillegg trener man hjernen i å skifte retning, og konsentrere seg om alt det gode i alle mennesker.

Jeg garanterer deg at du får et rikere liv og at du ved denne enkle øvelsen vil se flere og flere gode egenskaper hos alle mennesker. Jeg tror du ganske fort vil komme til mye mere pluss i regnskapene enn tidligere jenta mi.

Summerer du på rette siden?
Ønsker dere alle en magisk dag – Olga