SØNDAGSORD

1081

Hver dag møter vi på gleder og utfordringer. De kommer side om side fordi vi skal få med oss begge opplevelsene og erfaringene. Det er ikke mulig å kjenne på glede, om du ikke først har gjort erfaringer i motstanden som livet gir oss fra tid til annen.

Av og til føler vi oss alene på denne noe strevsomme veien, men stopp opp og kjenn etter, for vit at den strevsomme veien hadde vært helt umulig å gå om vi ikke fikk hjelp til å komme oss framover.

Mange sier, «jeg får jo ikke noe hjelp, uansett hvor mye jeg ber om det!» Stopp opp og tenk. Du får hjelp, men du tror ofte at hjelpen vil komme den letteste veien. «Gi meg en ny jobb!» eller «vis meg drømmepartneren». Nå!!

Så opplever du motstand i jobb eller i forhold og du glemmer å se på dette som hjelpen. I disse tilfellene går hjelpen ut på å gi deg visshet og styrke i at du er i feil jobb eller forhold. Men du må gjøre forandringer for å få det du ber om, nemlig rydde veien for situasjoner og mennesker som ikke fungerer optimalt for deg.

Hjelpen er der hele tiden, men ofte på måter du ikke tenker over eller merker. En der oppe (kall det hva du vil, Gud, Universet) har en plan for deg. Og bruker all sin makt til å lede deg på rett vei. Men ofte er vi sta og egenrådig, og vi tar ikke i mot hjelpen så lenge det krever noe av oss selv. Du må selv begynne, skal du oppnå noe.

Gi slipp på motstanden, se på motstand som beskjeden om å snu deg i andre retninger. Da vil du få det du ber om.

Husk å takke! Takke for alt du har i livet ditt, alt som har gjort at du har kommet helt dit du er i dag.

God søndag, Lykke