Om kjærlighet

1759

Vi som jobber i spådommen får ofte spørsmål om kjærlighet. Denne gangen vil jeg formidle noen tanker om kjærlighet, hva den innebærer, hvordan vi opplever energier, og hva kjærlighet kan være. Sett deg tilbake og still deg følgende spørsmål: Hva er kjærlighet for deg? Hva ønsker du deg i en relasjon? Hvordan kan du selv bidra for å påvirke disse ønskene? Er det noe du kan endre på?

«Kjærligheten er uransakelig, den kjenner ingen veier»  står deti Bibelen. I vår tidsepoke er kjærligheten annerledes enn det den var for et par generasjoner siden. I dag har de fleste «prøvd og feilet» opptil flere ganger, og det vi kalte «moderne familier» med «dine, mine & våre» barn er ikke lenger moderne. Det er vanlig i 2019. Alle ønsker kjærlighet, og vit at uansett hvor svart det føles, så er det nok kjærlighet til alle i denne verden.

Skal man søke kjærligheten – eller finner kjærligheten oss?

Det finnes ingen fasit på det, men det finnes en annen viktig faktor som er greit å vite noe om, nemlig fornuft &følelser. Eks: «Jeg lever med pappaen til barna, fordi det er best for barna» (merk: her prater fornuften), eller: «Jeg legger meg med mannen min hver kveld, og jeg kjenner at her hører jeg hjemme.  (merk: her prater følelsene). Følelsene i hjertet er ikke alltid identisk med fornuften. Har man ikke kontakt med hjertet sitt, så kan det skape et kaos. Kontakt med hjertet er nødvendig for å finne kjærligheten.  (les gjerne siste innlegg om blokkeringer her.)

Sett fra et klarsynt ståsted og et perspektiv «ovenfra» bør det være en balanse mellom fornuft og følelser. Hva sier hjertet, og hva sier hjernen? Det er to ulike elementer. Mange streber etter en plass i en annens hjerte, og forelskelse er ikke det samme som kjærlighet. Det å kjempe og strebe etter en plass i en annens hjerte er i utgangspunktet unødvendig. Du trenger ikke kjempe, for dersom det er din diamant – er plassen allerede reservert til deg. Uansett hvor lang tid det måtte ta.

I dag hører vi om alt fra elskere, ekteskap, samboere, åpne forhold, «styre-objekter», nett-dating, foreldre osv. Ingenting av dette er galt. Det som er riktig for meg, er nødvendigvis ikke riktig for deg. Men det vi vet er følgende: hjerte er alltid nødvendig å lytte til. Det viser vei, og det svikter aldri. Energier er også i endring, og vi kan se og føle ting utenifra dagens ståsted – men uansett handler det om valg. Det å velge kan være forvirrende i seg selv. Vi vet det finnes mer mellom himmel og jord enn det vi kan se «med det blåtte øyet», og vi vet det finnes «diamanter» eller «skjebnebestemte» personer som ligger der for deg. Kanskje har du møtt vedkommende, kanskje venter du på vedkommende, kanskje har du «hatt» vedkommende, men mistet «vedkommende», kanskje du har mistet all tro på at «vedkommende» eksisterer.

Kjærligheten slutter uansett  aldri å eksistere uansett alder. Vær våken om du lengter og aldri la en god sønnavind passere. Våg å prøve og feile, og vær sterk nok til å reise deg igjen.

Du er din egen lykkes smed, Du har et hjerte, en sjel og et sinn som bare er ditt. Ikke lengt og vent, ikke våg å unngå dyrebare sjanser. Lev her og nå, og grip anledningen. Våg å være modig, og ikke la magiske sjanser glippe ut av hendene dine, fordi du ikke turte – for du kan risikere å angre resten av livet. Test ut nett-dating, ta kontakt med han du tenker på, lytt til hjertet ditt og aldri vent på at prinsen ringer på døren din. Du må selv velge kjærligheten, ved å bestemme seg for å velge den, så finner den deg, på den måten slipper du strebe.

Våg å vær vågal, lytt til hjerte, og kjenn at det veileder deg i den retningen som ligger der- nettopp for deg. Kjærligheten får ikke jorda til å snurre, men det er kjærligheten som gjør det verdt å bli med på noen runder. For uansett hvordan vi vender og vrir på det, så blir de stående tilslutt alle tre: tro, håp og kjærlighet, men størst blant dem er kjærligheten.

Klem Susann