Mine Magiske Planter

718

Skrevet av Maluka.

Noen ganger er det bare så festlig å være heks.
Når jeg har blandet sammen en magisk pose skriver jeg med snirklete skrift hva posen inneholder. Og den kan inneholde fugleøye, gåseblod, froskebein, rosenkvarts og furunål.
Rosenkvartsen og furunål vekker ikke oppsikt, men gjett om det andre gjør det.

I rettferdighetens navn kunne jeg jo skrevet: Hortensia, for det er jo det fugleøye er. Eller i stedet for gåseblod kunne jeg ha skrevet morbærtre-kvae, men – det skaper ikke morsomme reaksjoner.

I riktig gamle dager skrev heksene riktige «heksenavn» på urtene sine.
De ville slett ikke at uinnvidde skulle fiffle med magien og oppskriftene sine ville de ha for seg selv. Slik utviklet «urte-språket» seg.

Tidlig på høsten pleier jeg å ta en grein fra en ask og dele denne opp i staver eller tynne skiver. Stavene bruker jeg å knytte en sløyfe rundt og henge innenfor døra. Som dere kanskje vet beskytter asken hjemmet fra trolldom. Skivene kan bæres med en om man skal på vannet/havet. Da beskytter asken mot forlis. Jeg har brukt den hver gang jeg har reist med Bygdøy-fergen og jeg har ikke opplevd et forlis de 20 – 30 gangene jeg har reist med den. (Kremt) Men, nå reiser ikke jeg så mye til vanns. Poenget med å nevne ask nå er at ekte hekser kaller ask for geitefot!
«Skal du ha en geitefot å henge opp innenfor døra di?» er et spørsmål som alltid vekker en viss reaksjon. (He, he, he)

Du bør alltid ha litt amerikansk dictamnus i huset. Det er godt å ha til ulike kjærlighetsmagi. Litt olje, fersk plante, tørket plante … alt er fint å ha. Du kjenner kanskje denne urten bedre som basilikum, men den høres mer mystisk ut når du sier amerikansk dictamnus. Ikke sant?

Hestias blod må være med i alle magiske spell som inkluderer penger. Smaker godt gjør den også. Tiltrekker seg penger og smaker godt. Vidunderlige urt!
Når du er i normale menneskers selskap kaller du Hestias blod kamille.

Jeg tror vi avslutter med brød-og-ost-treet.
Hvis du legger brød-og-ost-treet rundt omkring i huset ditt fjerner du spøkelser. Det kan hende du trekker noen elskelige alver til huset ditt også. Alvene er faktisk ikke noe særlig begeistret for oss mennesker, men det finnes nok noen vennlige alver også.
Hvis du synes brød-og-ost-treet er et langt ord å si, så kan du bruke hagtorn.

Ha et magisk liv.