Iblant må du beskytte hjertet ditt

1018

Hjertet vårt er både skjørt og sårbart, men det er også kroppens sterkeste muskel. Og gjennom livet må vårt hjerte gjennomgå mye; kjærlighet, lykke, glede, sorg, smerte, tap, skuffelse, svik, forelskelse, osv. Det er mange følelser og vi reagerer forskjellig på situasjoner i livet. For eksempel så håndterer vi hjertesorg forskjellig. Noen stenger hjertet sitt helt og sliter med å åpne det igjen, andre prøver igjen og igjen med å åpne det og får det kanskje knust om og om igjen, men gir ikke opp håpet. Og håpet er viktig å ha, for det er klart du skal tro på ekte kjærlighet og at det finnes der ute for deg. Men iblant må vi også beskytte hjertet vårt litt på veien.

I møte med kjærligheten kan hjertet føles veldig sårbart. Man føler seg på en måte mer utsatt eller naken når man står foran kjærligheten og skal åpne seg. For hva om personen ikke liker den nakne sannheten om deg, dine uperfekte sider og skyggesider? Hva om personen sårer deg? Eller ikke elsker deg for den du er og alt du er? Slike spørsmål dukker ofte opp i møte med kjærligheten, særlig for de som har opplevd å bli såret i fortiden.

Alle har vi våre skyggesider og vakre sider. Vi er alle perfekte på vår måte og uperfekt på andre måter. Men det er det som gjør oss til den vi er. Og du skal være den du er, for du er god nok akkurat slik du er! Men frykt, usikkerhet og en følelse av å måtte beskytte hjertet kan ofte oppstå når vi møter kjærligheten.

Hjertet har ofte grunner til å gjøre ting som hodet ikke er enig i. Fornuften/hodet og hjertet er ikke alltid enige og derfor kan det ofte føles som en indre kamp når hodet sier nei og hjertet ja. Jeg er selv en person som går etter hjertet mitt, men iblant kan det også være bra å følge hodet litt. Hjertet vårt må tas vare på, for det er på en måte som et lite barn. Det ønsker å bli sett og hørt og roper ut «Se meg! Se meg!» og når vi ikke da blir sett og anerkjent så kan vi iblant ende med å gjøre dumme ting og ta litt dårlige valg. Ting vi kanskje angrer på etterpå. Hjertet trenger kjærlighet og oppmerksomhet. Det trenger omsorg og å bli tatt vare på.

Hjertet vårt vet ikke alltid sitt eget beste og derfor tenker vi ikke alltid rasjonelt og fornuftig når vi følger hjertet vårt uten å ta med hodet i avgjørelsene. Da kan vi ende med å bli såret og da er det viktig at vi ber hjertet vårt endre fokus. Vi må ta vare på hjertet som vi tar vare på et lite barn som ikke alltid vet sitt eget beste. Vi må passe på hvem vi slipper inn og hvem som får en stor plass i vårt hjertet og livet vårt. For det er smertefullt å gi sin kjærlighet til noen som ikke gir den fullverdig tilbake. Kanskje har du falt for noen du ikke kan få eller en du bare får halvveis og det er kjempevondt. Det er sårt og smertefullt å kjenne at du elsker den personen, men personen gir deg bare litt tilbake. Du kan merke det i hans/hennes væremåte, ord, kjærtegn og kyss. Du kan kjenne det i kyssene at du gir all din kjærlighet, mens personen gir bare litt. Du fortjener en som elsker deg tilbake med hele sitt hjerte. En som ser deg slik du ser han/henne. Hvor du kjenner den ekte, dype og magiske kjærligheten i kyssene og hver gang han/hun ser på deg. Du fortjener det og ingen fortjener de smertefulle stikkene og såre følelsene av å bare få litt eller halvveis tilbake.

Å elske noen som du så tydelig merker ikke elsker deg like mye tilbake eller ikke respekterer deg eller verdsetter deg, det er vondt og skjærer i hjertet. Og du fortjener ekte kjærlighet, husk det. Du må ikke ta til takke med noe mindre for det vil ikke gjøre deg lykkelig i lengden!

Når du gir bort en del av kroppen din, så gir du også på en måte bort en del av sjelen din. Du blottlegger begge deler for et annet menneske og derfor føler mange en tomhet og ensomhet etter et one night stand. For de har gitt bort en del av seg selv på en måte, uten å få kjærlighet og den vakre intimiteten som sex faktisk handler om. Sex er en vakker og veldig intim ting mellom to mennesker, to sjeler som knyttes sammen som ett. Så ikke gi bort kroppen din og følelsene dine, om du ikke blir elsket tilbake. Og ikke sett deg selv i en slik sårbar situasjon hvor du ikke får den respekten og kjærligheten du fortjener. Valget er selvsagt ditt, men husk på din egenverdi! For det er bedre å være lykkelig og alene, enn ulykkelig med noen andre. Og er du i et forhold hvor kjærligheten ikke er gjensidig så blir du ikke lykkelig.

Du trenger ikke andres kjærlighet for å være hel, du trenger egentlig bare din egen indre kjærlighet for å det bra. Du må ta vare på hjertet ditt og pleie kjærligheten i deg selv. Du må være lykkelig i deg selv før du kan være lykkelig med noen andre. Så elsk deg selv først og ha det godt med deg selv. Se din egenverdi og elsk deg selv, for du er verdifull akkurat slik du er.

Du fortjener ekte kjærlighet, en som elsker deg akkurat slik du er og som respekterer deg og tar vare på deg. Når du har funnet den personen, da kan du dele din kropp og sjel, og du vil få det samme tilbake fra han/hun. Og sammen vil dere dele noe vakkert.

Det sies at etter en kjærlighetssorg så danner det seg arrvev i hjertet, så ta vare på det vakre, gode, skjøre og flotte hjertet ditt og gi det masse kjærlighet! Og gi bare hjertet ditt til en som virkelig fortjener det.

Det er fint å være åpen og holde hjertet åpent for kjærligheten, men iblant må man også beskytte hjertet sitt. For å unngå unødvendig smerte og hjertesorg fordi hjertet iblant kan bli litt blendet av kjærligheten og derfor bli såret. Det er alltid en risiko når man åpner hjertet sitt og elsker noen, men det er også verdt risikoen når man finner kjærligheten og det er en fantastisk følelse. Så noen ganger bør vi åpne oss for kjærligheten og noen ganger bør vi beskytte hjertet.

Du fortjener å bli elsket akkurat slik du er, svak eller sterk, så skal du være elsket for den du er. Og du skal aldri måtte forandre den du er for noen. Du fortjener å føle deg trygg og elsket i armene til din elskede og vite at han/hun elsker deg for akkurat den du er, selv når du er usminket eller har en dårlig dag!

Du fortjener ekte kjærlighet!