Hvilket kjærlighetsspråk snakker du?

1320

Når jeg først ble oppmerksom på de fem kjærlighetsspråkene, forstod jeg hvorfor det for mange par er vanskelig å kommunisere godt til hverandre og fungere som et team. Det du sender ut til din partner blir ikke mottatt slik du forventer at det skal mottas. Du reagerer med misnøye, og din partner forstår virkelig ikke hvorfor? Her har mange par problemer, uten kjennskap til å vite hvorfor. Hvis du og din partner kjenner hverandres kjærlighetsspråk, så kan dere gi hverandre oppmerksomhet på den måten det blir tatt i mot, og satt pris på, og der kan mange floker være løst.

I første omgang gjelder det å snakke med hverandre om disse kjærlighetsspråkene og gi hverandre forståelse for at dere tar i mot på forskjellige måter. Tenk så mye bedre å kunne gi din partner anerkjennelse på den riktige måten, som når inn til han eller henne på en kjærlig måte. Det forsterker forholdet. Dere er spart for mye irritasjon og unødvendige argumentering, for i bunn og grunn så er mye bygd på misforståelser.

Her er de fem kjærlighetsspråkene:

Anerkjennende ord
Tid for hverandre
Tjenester
Gaver
Fysisk nærhet


Å si noen gode ord kan utgjøre en stor forskjell for din partner, hvis kjærlighetsspråket er anerkjennelse. Det kan være alt fra komplimenter, kjærlighetserklæringer, ros, støttende ord, trøst mm. Eksempler kan være “Takk for at du laget middagen, den smakte nydelig” “Du betyr mye for meg” “Jeg støtter deg uansett dine valg” “Takk for at du lytter” Tid for hverandre Det er mye som skjer i hverdagen, og kanskje har dere barn som krever mye av deres tid. Det er veldig lett å utsette kjærestetiden, eller nedprioritere den. Hvis denne metoden blir brukt lenge nok, er det tilslutt ikke noe forhold å prioritere. Å tilbringe tid sammen kan være alt fra å spise middag sammen, reise på feire sammen, snakke sammen, gå tur sammen. Det er viktig å gjøre noe som styrker dere som par. Bare være dere to. Denne tiden sammen er veldig viktig hvis tjenester er ditt kjærlighetsspråk.

Tjenester: Det ligger mye kjærlighet og omtanke i å hjelpe hverandre og gjøre tjenester for hverandre. Også dagligdagse ting. Husk å si takk for hjelpen. Ikke ta alt som din partner gjør som en selvfølge. Små ting som å reise å handle, stå opp med ungene så du kan få sove ut, vaske gulvene, lage middag, kjøre på treningen med ungene er tjenester som du vil sette pris på om tjenester er ditt kjærlighetsspråk.

Gaver: Noen har gaver som sitt kjærlighetsspråk. Om du da kjøper med en liten ting, plukker med blomster, kjøper blomster, gir en kveld fri til venninner, bli med på en interesse som din partner har. Det behøver ikke å koste dyrt, men det vil vise at du ser din partner, og at du gjør noe han eller hun vil sette pris på.

Fysisk nærhet: Noen har fysisk berøring som kjærlighetsspråk. I dette ligger alt fra de små berøringer til sex. Noe krever mere tid, men de små berøringer er enkle å få på plass. Å holde hender ute, stryke på din partner når du går forbi, sitte i armkroken og se en god film, å gi klem eller kyss. Det kan bety mye for din partner. Det er viktig å finne ut hvilke kjærlighetsspråk du og din partner foretrekker. De kan være helt ulike. Kanskje du er den som trenger tjenester og anerkjennelse, og din partner foretrekker fysisk nærhet. Da ser du at dere vil få et mye bedre forhold ved at du svarer på fysisk nærhet, og din partner sier oppløftende ting til deg, og lager middagen litt oftere. Det er viktig å huske å ta i mot det du blir gitt.

Om din partner prøver å si noe fint til deg, og du tenker deg selv ned, eller at han sikkert ikke mener det han sier, så skaper dette unødvendig splid i forholdet. Si takk når du får pene ord, tjenester og gaver. Si ja hvis din partner vil ha deg med ut på noe gøy. Det er også viktig å gjengjelde kjærtegn.

Lykke