Er du en negativ person?

586

De aller fleste av oss vil selv mene at vi er positive og løsningsorienterte mennesker, og på spørsmålet «er du en negativ person?» – er jeg sikker på de aller fleste av oss ville svare nei. For vi syntes jo selv at vi er positive mennesker, og vi sprer jo tross alt rundt oss med masser av positivitet, lys og kjærlighet.

Når alt kommer til alt, så er det lett å være positiv når vi vet at det mest sannsynligvis vil løse seg til det beste. Det er lett å være positiv når man innerst inne vet at det vil ordne seg, og man glimter lyset i andre enden av tunellen. Men – er vi like positive når det ser helt svart ut, og det ikke engang ser ut som det er noe ende på tunellen i hele tatt?

Det er ofte fort gjort å glemme det vi kan og vet om loven om tiltrekning når alt ser svart ut, før man vet ordet av det, så har i alle fall jeg tatt meg selv i å tenke (opp til flere ganger) – at nei, dette går ikke. Dette klarer jeg ikke.

Det har jeg bare ikke penger til, eller dette tror jeg ikke vil fungere. Og vipps – så har jeg surret meg inn i en negativ tankegang, og det er fryktelig vanskelig å komme seg ut av den.

Det er kanskje ikke så rart når man tenker over det? For negative tanker tiltrekker seg jo negative hendelser i fleng. Du har kanskje hørt ordtaket «en ulykke kommer sjelden alene»? Enten vi liker å innrømme det eller ei, så er vi kanskje ikke alltid så positive som det vi tror vi er. Kanskje det er derfor den ene ulykken følger den andre?

Når kontoen er tom og regningene fyller postkassen med purringer – hva tenker du da, og hva sier du høyt?

Når helsen ikke er på topp, og man sliter for å gjøre daglige gjøremål – hva tenker du da, og hva sier du høyt?

Når alle andre finner kjærligheten og du sitter der alene  – hva tenker du da, og hva sier du høyt?

Det å være positiv handler ikke om å leve et liv uten utfordringer og problemer, for det er jo nettopp en del av det som gjør oss vise og klok av skade.  Men kanskje det handler om hvilken innstilling man har, og hvordan man velger å håndtere prøvelsene som kommer vår vei? Det handler kanskje om hva man forventer seg skal skje? Hva man sender ut og – og ikke minst hva man får tilbake?

Selv har jeg valgt å gjøre mitt beste for å alltid tenkte i positiv retning, selv om livet ikke akkurat byr på kun gleder. Jeg velger å tro at det alltid finnes løsninger på enhver utfordring – det handler bare om å finne de rette løsningene i en hver negativ situasjon. Og min erfaring er i hvert fall – at det er mye lettere å gjøre noe med situasjonen om man velger å ha en positiv innstilling fordi ; da man nemlig brått uventet hjelp fra universet og man har loven om tiltrekning på sin side.

Jeg ønsker dere alle en magisk og positiv dag!

Klem Bella