Dyrenes kraftfulle healingevner

1268

Skrevet av Elena.

«Når jeg ser inn i øynene til et dyr, ser jeg ikke et dyr.
Jeg ser et levende vesen.
Jeg ser en venn.
Jeg føler en sjel.»
– A. D. Williams

Har du dyr i livet ditt? Ja, kanskje har du flere vakre dyr. Da vet du sikkert hvor fantastiske skapninger de er? Hvor mye godhet, kjærlighet, omsorg og glede de har i seg og bringer inn i livet ditt! Har du tenkt over hvor kloke og innsiktsfulle de er? Og hvor mye støtte de gir deg samme hvor tøft du har det. Har du smerter i ledd eller vondt i magen, så har du kanskje opplevd at dyret ditt legger seg der du har vondt eller skal slikke på de punktene som er vonde? Et eksempel er hvis du har fibromyalgi og smerter i leddene, så vil kanskje hunden din slikke og ligge der du har mest vondt.

Visste du at dyrene har en kraftfull healing i seg og har en veldig positiv effekt på helsen din? Dyrene er naturlige healere som hjelper oss mer enn vi er klar over. Ditt vakre dyr er alltid der for deg, de trøster og støtter deg samme hva du går igjennom, de er lojale og trofaste, de lytter til deg og er der for deg i tykt og tynt, og de elsker deg ubetinget. Jeg vil absolutt si dyrene er de beste vennene vi kan ha. De er vår familie.

I tillegg til alt dette har de sterke evner i seg. Du har kanskje hørt om hunder som kan lukte seg frem til kreft og varsle om epileptiske anfall? Eller katter som legger seg på et visst sted på kroppen til mennesket sitt for å gi healing. For eksempel katten som plutselig begynte å ligge på magen til eieren sin hver dag. Han/hun lå der for å lege og gi healing, og for å gjøre mannen bevisst på noe. Til slutt gikk mannen til legen og det viste seg at han hadde kreft i tarmen. Det gikk heldigvis bra (så vidt jeg vet), fordi det ble oppdaget tidlig. Slike tilfeller er det mange av, hvor dyrene vet at vi mennesker er syke og de kommer for å hjelpe oss. Jeg husker da jeg var barn og lå i sengen min med høy feber og øreverk, så kom min kjære pus og la seg oppå beina mine og helt inntil meg. Han nektet å gå, nektet å flytte på seg. Han lå der og malte i timesvis og forlot meg ikke. Han passet på meg og gav meg healing. Det føltes trygt og godt, og roet meg veldig selv om jeg hadde vondt. I dag vet jeg enda mer om hvor fantastiske dyrene er og hvor mye de forstår og gjør for oss mennesker.

 

Dyrene brukes ofte som terapi for mennesker med depresjon, psykiske lidelser og annen fysisk sykdom. Katter og hunder brukes ofte her. Dyrene er med på å forbedre livskvaliteten og spre glede på sykehjem og eldrehjem. Kanskje har du hørt om katten som bor på et sykehus og er kjent for å besøke de pasientene som er i ferd med å forlate jorden. Dyrene er så kloke og sensitive, de vet når noen skal dø og gå over til andre siden, slik denne pusen vet.

Det er også flere rapporter og studier om at dyrene har en positiv effekt på vår helse og i vår hverdag. Her en flere punkter:

· De bidrar til lavere blodtrykk og kolesterol, og mindre stress i hverdagen.
· Minsker risikoen for hjertesykdommer.
· Får oss i mer aktivitet, som å gå tur med hunden eller å leke med de.
· Bidrar til bedre kommunikasjon i forholdet og ekteskapet.
· Hjelper mennesker å takle sorg over å ha mistet en som står en nært, kjærlighetssorg og andre store endringer i livet.
· Hjelper mennesker å takle kreft, AIDS og Alzheimer.
· Hjelper små barn med sosialisering
· Såkalte «husdyr» som hund, katt, kanin og marsvin er med på å styrke immunforsvaret til babyer. Forskning viser at babyer som lever med dyr i de første 6 månedene av sitt liv, har en mye mindre sjanse for å utvikle allergi og astma. De har også mindre risiko for å få ørebetennelse og forkjølelse i sitt første år.
· Forskning viser at hundens spytt inneholder et spesielt protein som hjelper med å lege sår raskere. Sårene leges dobbelt så raskt.
· Kattens maling er veldig godt for helsen vår og kan faktisk hjelpe med å lege brukne bein raskere. Frekvenser på 20-50 Hz (svingninger pr. sekund) er hjelpsomt på å lege beinskader raskere. Kattens maling er mellom 20-140 Hz, og kan derfor hjelpe med å lege myke skader på leddbånd, sener og muskler. Pusen kunne fint vært ortopedens assistent.
· De har en positiv effekt på våre hormoner. Studier viser at når vi mennesker er rundt dyr så øker oxytocin nivåene våre (oxytocin er også kjent som «kjærlighets-hormonet», «velvære-hormonet» eller «tillits-hormonet». Dette hormonet er med på å skape bånd mellom mor og barn rett etter fødsel. Og det skal visst også være med på å lindre hodepine, kramper og smerter i kroppen.) Dyrene kan også bidra til å senke kortisol-nivåene (stress-hormonet) i kroppen vår.
· Bidrar til bedre helse for oss mennesker, som igjen betyr færre legebesøk.
· Mange mennesker forteller at dyrene har endret og reddet livet deres. De har hjulpet dem ut av rusmisbruk, depresjon, sorg, voldelige forhold, osv. Og at dyrene har hjulpet dem ved å gi dem en bedre hverdag med å takle sykdom bedre, bli mer sosiale og overkomme angst. Flere har også fortalt at dyret deres har reddet dem fra brann, farer og lignende.
· Mange mennesker opplever også å føle seg tryggere og mindre ensomme i hverdagen når de har dyr.
· Service-hunder som hjelper blinde, funksjonshemmede og vanskeligstilte mennesker slik at de kan leve normale liv. Service-hunder blir også trent opp til å hjelpe mennesker med psykiske lidelser som PTSD, schizofreni, sorg, depresjon, angst og bipolar lidelse.
· Forskning viser også at dyr har en positivt effekt på autistiske barn og hjelper dem til å sosialisere bedre.
· Dyrene er trofaste og lojale, de er alltid der for deg samme hva. Og de vet alltid hvordan de skal få deg til å smile eller le, og er du trist eller lei deg så trøster de.

Så heldige vi er som har så fantastiske skapninger rundt oss, snille og gode, og fulle av ubetinget kjærlighet.

Dyrene har en sjel som oss, de har følelser, tanker, meninger og kjærlighet. De har bare en annen kropp enn oss. De kan kommunisere med oss gjennom kroppsspråk og gjennom blant annet telepati. De forstår hva vi sier, tenker og føler og gjennom det vi sender ut av energier og vibrasjoner. Dyrene kjenner oss faktisk ofte bedre enn vi selv gjør og de vet hva vi trenger. De vil oss alltid det beste og elsker oss ubetinget. Dyr er fantastisk kloke skapninger og de vet også mye om fremtiden. Tenk så flott!

Det er mange måter vi kan kjenne healingen til dyrene på. Du kan jo bare sette deg ned med dyrene og kose med han/henne. Stryk dem over pelsen eller fjærene. Kjenn følelsen av å være nært dem, kose med dem og snakke med dem. Fortell dem det du kjenner du har på hjertet. De lytter. Lek, gå en tur, sitt sammen og nyt hverandres nærvær, gjør noe hyggelig sammen. Kjenn på følelsene, roen og harmonien. Dyrene er familien din og de fortjener å bli behandlet som et hvilket som helst annet familiemedlem. Og du vil raskt merke at det vil skapes sterkere bånd mellom dere når du behandler ditt pelsbarn slik.

Den beste måten å kjenne dyrenes healing på er selvsagt å elske dem ubetinget tilbake og gjøre alt du kan for å sørge for at de er friske, lykkelige, verdsatt, ivaretatt og elsket.

Det er så utrolig mye vi kan lære av dyrene, de er så kloke og godhjerta. På hvilken måte har dyrene gjort livet ditt bedre?

«Sjelen er den samme i alle levende vesener, selv om kroppen til hver enkelt er forskjellig.»

– Hippocrates