Din indre hage

916

«Ditt sinn er en hage. Dine tanker er frøene. Du kan vokse blomster eller du kan dyrke ugress.»

Disse ordene er både kloke og sanne, for våre tanker er kraftfulle og det vi fokuserer på får vi mer av fordi vi tiltrekker oss det vi fokuserer på og gir mye energi (loven om tiltrekning/the Law of Attraction). Så ditt sinn er som en hage og på samme måten har også din partner sin egen hage. Så når du er i et forhold har du på en måte to hager; din egen og din partners. Jeg skal prøve å forklare dette litt mer.

Hvordan tar du vare på hagen i deg? Akkurat som en hvilken som helst annen hage, så trenger den stell. Den trenger vanning, god næringsrik jord, klipping, kjærlighet, osv. Og det samme gjelder for din indre hage. Du må rett og slett lære å bli dyktig på å stelle med din indre hage. Du kan ikke stelle med andres hager eller din partners før du har lært å ta vare på din egen. Altså, du må ta vare på deg selv før du kan ta vare på andre.

I hagen din er det vakre blomster og det er ugress, slik det er i de fleste hager. Ugresset som vokser i hagen din er de negative tankene dine, som sjalusi, forakt, diskriminering, sinne, frykt, hat, fordommer, osv. Mens de vakre blomstene er de positive tankene dine, som kjærlighet, godhet, medfølelse, forståelse, empati, omtanke, osv. De frøene du vanner og gir mest næring til, vil vokse mest og bli sterkest. Så vanner du de negative frøene i hagen, så vil de naturlig nok bli sterkest og vokse seg mer dominante enn de positive frøene og din indre hage vil bli full av ugress. Det du fokuserer på og gir energi til, det er det som vokser og gror sterkest i deg. Så vanner du de negative eller positive frøene i din indre hage?

Man kan faktisk dyrke en fantastisk flott hage, gjennom positive tanker, ord, følelser og handlinger. Men det viktigste er tankene våre.

«For dine tanker blir til dine ord,
Dine ord blir til din oppførsel,
Din oppførsel blir til dine vaner,
Dine vaner blir til dine verdier,
Dine verdier blir til din skjebne.»

Så tenk positive tanker! Prøv å hold ditt fokus på det positive, selv om det er den minste lille tingen, så gjør det faktisk en stor forskjell.

Du velger selv hva du skal tenke! Du er din egen herre! Du styrer hva som skal vokse i din indre hage. Skal du dyrke frem ugress eller vakre fargerike blomster og grønne, sterke trær med gode frukter?

Når du blir mer bevisst på deg selv begynner ting å endre seg. Du blir bevisst på pusten din, hvert innpust og hvert utpust. Du blir bevisst på kroppen din, bevegelsene dine, ja rett og slett deg selv! Jo mer bevisst du blir på deg selv, jo mer bevisst blir du også på dine tanker. Så hvert steg du tar, hver bevisste tanke du har, og hver gang du øver på å tenke positivt, så gjør du en stor forskjell og indre prosesser i deg settes igang. Med litt tid vil hjernen din begynne å omstille seg med ditt nye tankesett også og du vil oppleve at du mer og mer automatisk vil tenke positive tanker. Du vil med litt øving, kunnskap og tid bli kjempeflink til å ta vare på den flotte hagen din.

Når du har lært å mestre dine egne tanker og lært å stelle med din indre hage, da kan du litt og litt begynne å hjelpe din partner i hans/hennes hage. Men husk alltid å gå tilbake i din egen hage hvis ting blir litt vanskelig eller krangler oppstår, for i din hage finner du det du trenger i enhver situasjon, for du har dyrket sterke blomster og trær med kjærlighet, omtanke, empati, omsorg, forståelse, harmoni, osv. Så i din hage finner du da de verktøyene du trenger for å hjelpe din partner. Det vil si, jo mer du lærer å tenke positivt, jo mer ro og glede vil du kjenne du får. Og hvis du da opplever en krangel/diskusjon eller motgang og vanskeligheter med din partner, så trenger du ikke å reagere med negative tanker og følelser slik vi ofte gjør. Du må bare puste og gå inn i deg selv, i din egen hage, kjenn på alle de flotte blomstene du har skapt i hagen din og stelle litt mer med dem, og så du vil kunne gå frem i situasjonen med din partner med ro, empati, forståelse og medfølelse, istedet for sinne, irritasjon, stolthet eller krangling.

Din hage og din partners hage er koblet sammen, selv om dere steller med hver deres hage så er de likevel sammenkoblet. Hvis den ene trenger litt ekstra hjelp, så hjelper den andre til. Som to hender, de hører sammen og krangler aldri. Den høyre hånden hjelper den venstre hånden hvis det trengs. Uten å kreve noe tilbake eller se ned på den andre. De jobber sammen. Slik skal det også være i et forhold. Man jobber med sin egen hage, men hjelper hverandre også med sin partners. Altså et godt samarbeid hvor begge skaper én stor nydelig hage sammen med vakre, sterke blomster.

Så ta vare på deg selv og din indre hage, for da vil du også kunne skape en nydelig hage sammen med din partner med et godt samarbeid og vakre blomster. Tenk over hvilke frø og blomster du vanner og gir næring til, for våre tanker har stor kraft og en grønn og sunn indre hage vil gi deg et lykkeligere og bedre liv.

Inspirert av Thich Nhat Hanh.